Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön borult lesz az ég, csak a Tiszántúlon szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet.

Sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet.

A hegyvidéki területek mellett – ahol akár vastagabb hóréteg is kialakulhat – a Dunakanyarban, valamint Zala és Somogy megyében van esély néhány centiméteres olvadozó hóréteg kialakulására. A délkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat. Késő délutánra szűnni kezd a csapadék, este már csak kevés helyen eshet.

A Dunántúlon az északi, míg az Alföldön a délnyugati szelet kísérik erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és 5, az Alföldön többnyire 5 és 10 Celsius-fok között valószínű. A keleti, délkeleti határ mentén 11, 12 fok is lehet.

Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hidegebb, míg északkeleten enyhébb az idő.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint

ma is kettősfronti hatás várható, emiatt egy újabb nehéz nap vár a frontérzékenyekre.

Fejfájás, migrén, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is intenzívek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavarok is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, de ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romlik a hő- és a komfortérzetünk.

A Dunántúlon és északon helyenként intenzív havazás, hófúvás is kialakulhat, máshol eső, zápor, illetve havas eső várható, keleten néhol akár az ég is megdörrenhet.

Emiatt vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon latyakos, hókásás, síkos, havas, így

rendkívül csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzív havazással, hófúvással érintett tájakon, valamint az intenzívebb záporokban, zivatarokban jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Néhol kisebb hótorlaszok is nehezíthetik a közlekedést.

Keleten a délnyugati, máshol az északnyugati szél lesz élénk, erős, de a Dunántúl északi felén viharos széllökések is előfordulhatnak, így jelentősen csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Archív fotó: Havas fák Kékestetőn 2023. január 16-án. MTI/Komka Péter