2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Elengedheti a szilveszteri lakástűz két károsultjának fűtésszámláit a MIHŐ

Tajthy Ákos, 2023. január 17. - 19:04
Elengedheti a szilveszteri lakástűz két károsultjának fűtésszámláit a MIHŐ

Veres Pál polgármester azt kérte az önkormányzati tulajdonú hőszolgáltatótól, hogy engedje el a fűtésdíjat a két károsult lakásban mindaddig, míg a korábban ott lakó családok vissza nem költözhetnek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Azt kérte Miskolc polgármestere a Miskolci Hőszolgáltató Kft-tól, hogy vizsgálják meg, milyen jogi lehetőségei vannak annak, hogy díjkedvezményt adhassanak, vagy akár teljes egészében el tudják engedni a szilveszteri lakástűzben károsult családok távhő-, illetve készenléti díjait addig, amíg vissza nem tudnak oda költözni – erről számolt be Facebook-oldalán Veres Pál.

Ezt jelenleg is vizsgálják a szolgáltató szakemberei, akik biztató javaslatokat tettek le az asztalra. A városvezetés bízik abban, hogy mentesülhetnek a fizetés alól az érintett családok

- ezt már a miskolci önkormányzat sajtóosztálya mondta el a frisshirek.hu-nak.

A városvezető lakásokról beszélt, ami nem véletlen, ugyanis nemcsak a kiégett lakás vált lakhatatlanná, hanem az alatta lévő is, az ugyanis a tűzoltás közben annyira beázott, hogy oda sem tud jelenleg visszaköltözni a tulajdonos család.

Ahogyan azzal a frisshirek.hu többször is foglalkozott, szilveszter este fél nyolc körül tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában, a tüzet tűzijáték okozhatta. Az eset miatt Szarka Dénes, a Jobbik miskolci elnöke a szigorúbb szabályokhoz kötné a tűzijátékok használatát, ennek érdekében az országgyűlési képviselőkkel és a hatóságokkal is egyeztetni fog.

A lakástűz áldozatainak az önkormányzat szükséglakással és gyorssegéllyel sietett segítségére, a városban viszont példás összefogás alakult ki, így van remény arra, hogy újrakezdhetik életüket. Kántorné Szinai Erika és családja kiégett lakásának felújítása és berendezése érdekében az önkormányzat mellett a helyi civilek is megmozdultak: a polgármester kérésére a Supersum Alapítvány nyitott számlát a felajánlások fogadására.

A helyhatóság mellett magánszemélyek, vállalkozások is segítenek: egy helyi bútorszkaüzlet felajánlotta, hogy a tűzkárosult család szükséglakását bebútorozza. A szemétszállításért felelős Mirehu Kft. pedig a bútoradományok elhelyezését vállalta. Emellett volt, aki laptopot, hűtőt ajánlott fel, egy festéket forgalmazó cég pedig állja az egész lakás újrafestését – tette hozzá a miskolci városháza sajtóosztálya.

Fotó: Tajthy Ákos