Eddig is kaptak kedvezményt a helyiek a gyógyfürdő szolgáltatásának áraiból, de idén januártól 90 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az ellátásokat, amennyiben telefonon időpontot egyeztetnek a fürdővel.

A többi költséget, a betegek által fizetett önrész és a szolgáltatás piaci ára közti különbséget Bük Város Önkormányzata és a Büki Gyógyfürdő Zrt. fele-fele arányban finanszírozza – tájékoztatta a frisshirek.hu-t a városi önkormányzat.

Az 1998 óta végzett reumatológiai szakellátás állami finanszírozása éves szinten mintegy 90 millió forintos veszteséget generált a Büki Gyógyfürdő Zrt -nek, ezt a veszteséget a jelen gazdasági helyzetben nem tudta vállalni a társaság, ezért kénytelen szüneteltetni az eddig ide tartozott 20 település reumatológiai járóbeteg szakellátását 2022. december 1-jétől – olvasható a fürdő honlapján.

A helyieknek azonban továbbra is biztosítják az ellátást. Az ellátás igénybevételéhez nincs szükség orvosi beutalóra, de előzetes időpontegyeztetésre igen.

Az eddig a büki gyógyfürdő körzetéhez tartozott települések lakosságának reumatológiai járóbeteg szakellátását Szombathely, Sárvár és Kőszeg szakrendelései látják el ingyenesen – olvasható a buk.hu oldalon.

Fotó: Facebook / Bükfürdő