Tolna vármegye útjain január második hétvégéjén kilenc anyagi káros baleset történt - közzétette ma reggel hétvégi baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Gyulajon történt anyagi káros baleset pénteken délelőtt, amikor egy megfordulni akaró autós egy másik kocsi sofőrje elé kanyarodott. A vétlen sofőr próbálta elkerülni az ütközést, ezért balra kormányozta járművét, lesodródott az útról és egy villanyoszlopnak hajtott.

Egy autós közlekedett a szálkai úton pénteken kora délután. A sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét. Lesodródott az útról, és árokba csúszott. Szintén pénteken délután 6-os főúton Bonyhád térségében történt baleset, amikor egy figyelmetlen autós az előtte haladó, és forgalmi okból lassító kocsi hátuljának ütközött Pénteken késő este egy figyelmetlen autós tért át a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből közlekedő kocsinak.

A szombati napon két vadat és egy kutyát ütöttek el Tolna vármegye útjain.

Vasárnap a reggeli órákban Pincehely térségében, a 61-es főúton történt baleset, amelynek során egy autós nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. A nedves, jeges felületű úton megcsúszott, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és egy fának ütközött, és felborult.

Vasárnap este a 6-os főúton Dunaföldvár térségében egy autós nem a megfelelő sebességgel haladt. A sofőr elvesztette uralmát a járműve felett, lesodródott az útról, ahol egy beton villanyoszlopnak ütközött, mely kitört, és az autóra borult. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki.

A hétvégén két ittas sofőrrel és egy engedély nélkül vezető férfival szemben is intézkedtek.

Fotó: police.hu