2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Hétfőn ránk szakad az ég, a legtöbb helyen eső lesz

frisshirek.hu, 2023. január 16. - 06:10
Hétfőn ránk szakad az ég, a legtöbb helyen eső lesz

Hétfőn egy mediterrán ciklon hoz sokfelé csapadékos időt. Elsősorban eső várható, de reggel, délelőtt főként a Dunántúl nyugati felén, valamint a Dunántúli-középhegység magasabb részein, napközben pedig az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havas eső, havazás is kialakulhat. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, délkeleten erős lehet. Kora délután 2 és 10 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehet enyhébb az idő.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg délután néhol már elvékonyodhat a felhőtakaró. Többfelé várható csapadék, amely fokozatosan északkelet, kelét felé helyeződik.

A legtöbb helyen eső lesz a jellemző, de délelőtt helyenként a Dunántúlon, később az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás is előfordulhat.

A délies szél nagy területen megélénkül, délkeleten meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 Celsius-fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb az idő. Késő este 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint ma erős kettősfronti hatás várható, emiatt

a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz időszak vár.

Migrénes és görcsös eredetű fejfájás, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, felerősödhetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

A szelesebb időben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre is, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A felhősebb, borongósabb, csapadékosabb időben romlik a hő- és a komfortérzetünk, lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk.

Ami a közlekedést illeti,

szinte mindenhol számítani kell vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon akár síkos, latyakos, átmenetileg hókásás, havas utakra is.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, délkeleten erős lehet, így csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Helyenként párás, ködös lehet a reggel, emiatt az érintett tájakon jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a héten több hullámban várható csapadék.

Illusztrációs fotó: Köd a balatonboglári kikötőben. MTI/Vasvári Tamás