A vásárhelyi kórház szakrendelőjét két szinttel bővítették, egyenként több mint ezer négyzetméterrel. Ezt egy román-magyar pályázatnak köszönhetően valósították meg. A vásárhelyi fél 7,45 millió eurót (3,05 milliárd forint) nyert, ebből maga az építkezés 3,9 millió euró volt, 1 millió euró a két osztály felszerelése és 2,3 millió forint az egészségügyi szűréseket segítő gépek beszerzése tett ki. Továbbá 600 millió forintot a magyar kormány adott még a kórháznak.

Az intézmény mai közleménye szerint, a szakrendelő (Hódmezővásárhely, Imre József utca 2.) második emeletén kapott új helyet a belgyógyászati osztály, a harmadik emeleten pedig a csecsemő- és gyermekosztály. A kórház hozzátette:

,,a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű kórtermekben és kiszolgáló helyiségekben valósulhat meg betegeink ellátása."

Ősszel átadták a makói kórház megújult belgyógyászati osztályát is, erről beszámoltunk a Frisshirek.hu-n. Annak költsége 466 millió forint volt, amelyből az Európai Unió 365 millió forintot biztosított, a makói önkormányzat 66 millió forinttal támogatta a fejlesztést, a kórtermek és pihenőhelyiségek klimatizálása 35 millió forintos magyar kormányzati forrásból valósulhatott meg.

Miközben új csecsemő- és gyermekosztály épült a hódmezővásárhelyi székhelyintézményben, addig Makón nem lehet szülni a kismamáknak. Ugyanis mint arról a Frisshirek.hu-n szintén írtunk, maga a kórházigazgató árulta el egy testületi ülésen, hogy kevés az orvos.

Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ