Fonyód városa harmadik alkalommal ad helyet tavaly óta a magyar kerékpársport szerelemeseinek. 2021-ben nyílt országúti versenyt, 2022-ben pedig már Master Országúti Országos Bajnokságot és nyílt futamot rendezett itt a TrailZone csapata. Mindkét rendezvény a most pályának helyet adó Kossuth erdő területéről rajtolt. 2023-ban szintén itt rendezik majd az országúti Master OB-t – írta honlapján a versenyről a bringasport.hu.

Több korcsoportban rendezték meg a versenyt, egy- egy etap 35-50 percig tartott. A páratlan szépségű panoráma mellé igazi kihívásokkal teli terep társult.

Már pénteken elkezdődtek a verseny előkészületei, szombaton pedig már edzéseket is tartottak.

Vasárnap délelőtt még az észak felől fújó metsző szél sem szegte kedvét sem a versenyzőknek, sem a lelkes szurkolótábornak. Pedig büfé és mosdóhasználati lehetőség is csak a sportcsarnoknál, a helyszíntől mintegy 800-1000 méterre volt megoldott. Mégis a helyszín és a rengeteg csapadék miatt igaz cross élmény volt mindenki számára. A verseny vége felé pedig már a nap is kisütött.

Felnőtt kategóriában Vas Kata Blanka a Team SD Worx versenyzője lett a bajnok, míg Master kategóriában Király Katalin Magdolna a Trek Szabadidő SE sportolója bizonyult a legjobbnak.

2023-ban szintén Fonyódon rendezik majd az országúti Master Országos Bajnokságot is.

Fotó: Majnik Samu és Trial Zone Facebook oldala