Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.

Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen

– ismertette a Központi Nyomozó Főügyészség.

A közlemény szerint

a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.
Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt

– írta közleményében a főügyészség.

Amint azt a frisshirek.hu már megírta, Fürcht Pál, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője az ügyben tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, aki rendőr sérelmére ilyen súlyos bűncselekményt követ el, az fokozottan veszélyes a társadalomra.

A halálra késelt rendőrt hősi halottá nyilvánították és főhadnaggyá léptették elő.

Baumann Pétert az egész rendőrség gyászolja. Tegnap több megemlékezést is tartottak kollégái, szirénázással és gyertyagyújtással fejezték ki részvétüket.

Az rtl.hu arról számolt be, hogy felettesei szerint a meggyilkolt rendőr kiváló szakmai munkát végzett, több mint 9 éve dolgozott a rendőrségnél. A mátészalkai származású fiatalember, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja februárban lett volna 30 éves.

Fotó: Mécsest helyez el egy férfi Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter