Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete a, Szombathelyi Egyházmegye és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Vasi Szervezete a doni áttörés 80. évfordulójának emlékére, kegyeleti megemlékezést tartott január 12-én a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél.

Emlékbeszédet mondott Németh László István, a Recski Szövetség Országos Elnökségi tagja, és a Nyugat-dunántúli szervezetének elnöke.

Ezt követően szentmisét tartottak a doni harcokban részt vett katonákért a Kálvária (Szent Kereszt) templomban. Homíliát mondott és a szentmisét celebrálta dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye megyés püspöke. Köszöntőbeszédet mondott dr. Kövér István, a Recski Szövetség Országos Elnökségi tagja, és a Nyugat-dunántúli Szervezetének leköszönő elnöke – írta meg a szombathely.hu.

Hende Csaba országgyűlési képviselő ezen a megemlékezésen nem vett részt, ahogy az a frisshírek.hu is megírta, ő Facebook oldalán emlékezett meg az áldozatokról.

Fotó: szombathely.hu