Mint arról korábban már a firsshírek.hu is beszámolt az idei évtől izgalmas újítással kezdett a SZOVA Nzrt.

Lehetőség van a tárgyak térítésmentes leadására, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával. A lakosok ingyen átadhatják a még jó állapotban lévő eszközeiket és bútoriakat, csak annyit kell tenni, hogy nyilatkoznak a lemondó szándékukról - ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, melyen a központ működéséről számolt be Bokányi Adrienn tanácsnok, Németh Ákos tanácsnok és Horváth Richárd, a SZOVA NZrt. hulladékgazdálkodási igazgatója – írta meg szombathely.hu.

SZOVA Újrahasználati Központ

9700 Szombathely, Vasút utca 15.

Nyitvatartás:

  • Kedd                         16.00 - 18.00
  • Csütörtök                  16.00 - 18.00
  • Szombat                    08.00 - 14.00

Ezekben az időpontokban a szombathelyiek megunt dolgaikat leadhatják, feleslegessé vált dolgaikat, kivéve az elektronikai eszközöket. Vásárolni azonban nemcsak a szombathelyiek tudnak, hanem bárki, aki arra jár, bemehet, fizetni azonban csak bankkártyával lehet.

Ottjártunkkor bútorok, konyhai felszerelések is voltak, de a könyvek közül is szép számban lehet válogatni.

A kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy a környezettudatosságot erősítse bennünk, méghozzá olyan módon, hogy közben a pénztárcánkhoz is kíméletes.

Magyarországon ugyanis évente csaknem 7000-8000 tonna textilhulladék kerül a hulladékudvarokra, és ez a szám évről évre növekszik – olvasható a humusz.hu tanulmányában.

A kinőtt és megunt ruhák számát főleg a divatipar termékei dobják meg. Szerencsére egyre több helyen kínálnak alternatív megoldást a feleslegessé vált ruhák felhasználására, így érdemes utánanézni, hogy hol segíthetünk a már nem használt dolgainkkal, mielőtt a kukába dobnánk. Erre hozott most egy példát a SZOVA Nzrt Szombathelyen. Remélhetőleg a helyiek is rákapnak a dologra.

Fotó: szombathely.hu