Véleménye szerint lassan el kell kezdeni megtervezni, hogy miképpen vezessék ki az árstopokat, újra kell gondolni azok fenntartását.

Majd kijelentette,

egyre kevésbé indokolt a 13 százalékos alapkamat (az irányadó kamat valójában 18 százalék), ami a beruházásokat is visszaveti. Úgy látja, a jövőben a forint tovább erősödhet, az infláció egy-két hónap múlva a csúcsra ér, így az idei év könnyebb lesz, mint a tavalyi.

Az elnök szerint a cégek alkalmazkodtak a magas energiaárakhoz is. Kijelentette: Magyarország szerinte elkerüli a recessziós pályát.

Parragh, aki nyíltan jó barátságot ápol Orbán Viktorral, sosem rejtette véka alá véleményét nem tetszése miatt egy-egy kormányzati intézkedéssel szemben. Legutóbb a jegybankot bírálta, odaszúrva az MNB-nek, „érdemi infláció elleni jegybanki lépéseket kellene tennie” - emlékeztetett rá a hang.hu.

Sokaknál kiverte a biztosítékot az is, amikor Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke egy október végi konferencián azt nyilatkozta, hogy a magyar gazdaság versenyképességének egyik alapja még mindig az olcsó munkaerő - írta meg a Frisshirek.hu.