2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Családi ház égett ki Tardon

frisshirek.hu, 2023. január 10. - 16:40
Családi ház égett ki Tardon

A szeméttel telepakolt épületben egy holttestet is találtak a tűzoltók.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Teljesen kiégett egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon hétfő este - közölte honlapján a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Ahogyan Dojcsák Dávid szóvivő elmondta, a jelzés hétfőn este háromnegyed hét körül érkezett meg ügyeletükre, melyet követően a tűzoltók két járművel és tíz fővel vonultak ki a Kossuth utcai házhoz. 

A teljes terjedelmében égő százötven négyzetméteres épületben a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak. Egy órán át küzdöttek a lángokkal, az oltáshoz még a tetőt is meg kellett bontani. A házban nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul

- írta Dojcsák Dávid.

A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy ha egy épületben sok éghető anyagot halmoznak fel, az nemcsak a tűz keletkezésének és gyors terjedésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

Fotó: illusztráció