2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Szigorítaná a tűzijátékozás szabályait a miskolci Jobbik

Tajthy Ákos, 2023. január 09. - 18:20
Szigorítaná a tűzijátékozás szabályait a miskolci Jobbik

Erről a párt helyi elnöke beszélt a szilveszteri avasi lakástűz után.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szigorúbb szabályokhoz kötné a tűzijátékok használatát a Jobbik miskolci szervezete – erről Szarka Dénes, a párt helyi elnöke beszélt hétfőn, a Középszer utcán megtartott sajtótájékoztatón. Amint az ismert, itt, a 13. szám alatt, a harmadik emeleten gyulladt és égett ki teljesen egy család otthona szilveszter éjjel.

A politikus felidézte, jelenleg hazánkban négy kategóriába sorolják a tűzijátékokat, és az első két kategóriával – melyeket 14 és 16 év felett vásárolhatnak meg –, nincs is különösebb problémájuk, ezek a szakemberek szerint sem tudnak komoly kárt okozni. „A harmadik kategóriákba esők viszont igen. Ezek azok, melyeket mindig csak év végén lehet megvásárolni, és felhasználni pedig csupán december 31-én 18 óra és január 1-jén 6 óra között lehet őket. Célunk az, hogy ezek a pirotechnikai eszközök ne legyenek felhasználhatók szakemberek úmutatása, vagy jelenléte nélkül – hangsúlyozta Szarka Dénes, aki hozzátette, a rendészeti szervekkel és a politikával is egyeztetéseket tervez ez ügyben.

A politikus egyébként annak a kérdéses avasi területnek az önkormányzati képviselője is, ahol a tűzeset történt, a múlt héten, ezért elsők között kezdeményezte a bajba került család megsegítését. Most bejelentette, hogy a korábban ígért önkormányzati szükséglakást és a települési gyorstámogatást is megkapták, sőt nemcsak ők, hanem az alattuk lévő lakásban élők is, ami az oltáshoz használt víz miatt vált átmenetileg lakhatatlanná. Végül hozzátette: egy helyi alapítványnak köszönhetően gyűjtés indult a család megsegítésére, melynek köszönhetően úgy néz ki, újra tudják kezdeni életüket.

Fotó: Tajthy Ákos