Nem különösebben igyekeztem ezt elérni, hogy ennyi éves legyek, hanem így lettem

- mondta el a mai napon 102 éves Keleti Ágnes, akit a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) is felköszöntött a jeles napon. Hazánk legeredményesebb tornászát és a világ legidősebb olimpiai bajnokát dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Gyurta Dániel, a NOB Sportolói Bizottságának magyar tagja is, a Magyar Torna Szövetség képviseletében Altorjai Sándor főtitkár, illetve Berki Krisztián olimpiai bajnok tornászunk is meglátogatotta egy csokor virággal és egy tortával - írta meg a MOB honlapján.

Keleti Ágnes Klein Ágnesként született 1921. január 9-én Budapesten. 18 éves koráig zenélt, de mellette kisgyermekkorától foglalkozott a sporttal, és 18 éves korában mutatkozott a magyar tornász válogatottban. A háborút és a vészkorszakot Szalkszentmártonban hamis papírokkal vészelte át, majd folytatta sportolói karrierjét.

1956-os melbourne-i olimpia után disszidált, és Izraelben telepedett le, ahol edzőként is nagyot alkotott.

A rendszerváltást követően lényegében hazaköltözött. Tavalyelőtt, 100-ik születésnapja alkalmából felköszöntötte Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu akkori izraeli miniszterelnök is.

Aki legyőzte az időt címmel tavaly mutatták be az életéről készült dokumentumfilmet.

A kiemelt kép forrása: Magyarock - Olimpic Team Hungary