A Dr. Bugyi István Kórház oldalára felkerült dokumentumok szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ december 19-i határozata a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a kecskeméti kórházat jelölte ki az ellátásra. Pedig Szentes nem egy kicsi körzet, számos település tartozik hozzájuk: Csanytelek, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Öcsöd, Nagymágyocs, Nagytőke, Kunszentmárton, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tömörkény, Szegvár, Szelevény.

A Délmagyarország információi szerint a nagymágocsiak az orosházi szülészettel vették fel a kapcsolatot, Fábiánsebestyénen és Derekágyházon még kérdés, melyik kórházat választják a kismamák, az árpádhalmiaknak Hódmezővásárhely van a legközelebb a kijelölt intézmények közül, de az orosházi nekik is közelebb van.

A Frisshirek.hu-n arról szintén írtunk, hogy civil összefogás indult a kórházi osztályért. Arra kérték a Szentesen születetteket, vagy azokat, akik itt szülnének, itt járnak nőgyógyászhoz, hogy küldjenek rövid videókat, írásokat a szentesi szülészeti osztályról. Az oldal csütörtökön megosztott egy fényképet, amiből kiderül, hogy aznap délután fél 2-kor ,,az utolsó kisfecske is kirepült, ezzel lezárult egy 30 éves korszak", vagyis hazavihették az utolsó Szentesen született babát. Azt is írták:

,, Reménykedünk, hogy talán újra lehet még a kezünkben újszülött és segíthetünk még a születés utáni napokban."

Fotó: www.szentesi-korhaz.hu