2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Hazament az utolsó Szentesen született baba is

Bottyán Róbert, 2023. január 08. - 14:15
Hazament az utolsó Szentesen született baba is

Mint arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, 2023. január 1-től hivatalosan ,,szünetel" a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Szentesen. Az utolsó ott világra jött csöppséget csütörtökön vitték haza.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Dr. Bugyi István Kórház oldalára felkerült dokumentumok szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ december 19-i határozata a hódmezővásárhelyi, a szegedi és a kecskeméti kórházat jelölte ki az ellátásra. Pedig Szentes nem egy kicsi körzet, számos település tartozik hozzájuk: Csanytelek, Csépa, Cserkeszőlő, Csongrád, Árpádhalom, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Felgyő, Öcsöd, Nagymágyocs, Nagytőke, Kunszentmárton, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tömörkény, Szegvár, Szelevény.

A Délmagyarország információi szerint a nagymágocsiak az orosházi szülészettel vették fel a kapcsolatot, Fábiánsebestyénen és Derekágyházon még kérdés, melyik kórházat választják a kismamák, az árpádhalmiaknak Hódmezővásárhely van a legközelebb a kijelölt intézmények közül, de az orosházi nekik is közelebb van.

A Frisshirek.hu-n arról szintén írtunk, hogy civil összefogás indult a kórházi osztályért. Arra kérték a Szentesen születetteket, vagy azokat, akik itt szülnének, itt járnak nőgyógyászhoz, hogy küldjenek rövid videókat, írásokat a szentesi szülészeti osztályról. Az oldal csütörtökön megosztott egy fényképet, amiből kiderül, hogy aznap délután fél 2-kor ,,az utolsó kisfecske is kirepült, ezzel lezárult egy 30 éves korszak", vagyis hazavihették az utolsó Szentesen született babát. Azt is írták:

,, Reménykedünk, hogy talán újra lehet még a kezünkben újszülött és segíthetünk még a születés utáni napokban."

Fotó: www.szentesi-korhaz.hu