A film folytatását már 2018 óta tervezte Sir Ridley Scott, aki az eredeti 2000-ben bemutatott filmet rendezte. A film terve azonban csak tavaly év végén kapott lendületet, miután megszületett az új forgatókönyv.

A történet részleteit szigorúan őrzik, a lap beszámolója szerint az új film Lucilla római császárné fiának, Lucius Verus-nak az életét követi végig. Lucius a Joaquin Phoenix által megformált zsarnoknak, Commodusnak az unokaöccse, akit Maximus mentett meg az első filmben.

A főszereplők castingja már elkezdődött – teszi hozzá a brit lap.

A hírek szerint, két szereplő visszatér a vászonra a régiek közül: Connie Nielsen, aki Lucius anyját, Lucillát játszotta és Djimon Hounsou, aki egy Juba nevű férfit elevenitette meg, akit rabszolga-kereskedők raboltak el otthonából.

A film rajongói abban reménykednek, hogy egy flashback jelenetre Russell Crowe is visszatér, aki a film végén meggyilkolt címszereplő gladiátort alakította. Arról azonban nincs információ, hogy a színész aláírt volna a produkcióhoz.

A rendező Ridley Scott most fejezi be a Napóleon filmjét, amelynek főszereplője Joaquin Phoenix. Ez a film várhatóan még ebben az évben megjelenik az Apple TV Plus-on.

Scott az Empire magazinnak azt mondta:

Amikor megcsináltam Napóleont, a Gladiátor készen áll az indulásra.

A filmes korábban bevallotta, hogy az eredeti film forgatása előtt nem végzett sok kutatást.

A The Independentnek úgy nyilatkozott: Az emberek azt kérdezték: "Mit kutattál a Római Birodalom koráról?" Azt mondtam: "Semmi." Ránéztem néhány képre, és azt gondoltam: "Hagyd, hogy ez működjön."

A legnagyobb befektetés, amit valaha is tettem a karrierem során, az volt, hogy egy rendkívül jó művészeti iskolába jártam. És ez egész életemben táplált. Soha nem jártam filmiskolába, megnézek néhány képet, és hagyom, hogy átalakuljon bennem. És én így dolgozom.

Az eredeti film 2001-ben 11 Oscar-jelölést kapott, amiből végül ötöt nyert el, köztük a legjobb film és a legjobb színészi alakítás díját, amit Russell Crowe vehetett át.

A színész később bevallotta, hogy majdnem visszautasította a Gladiátor főszerepét, de amint Walter Parkes producer közölte vele, hogy Scott a film rendezője, elég volt, hogy felkeltse az érdeklődését ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdjen.

Májusban el kell kezdenünk a forgatást, ami azt jelenti, hogy minden esély megvan arra, hogy a film valamikor 2024-ben elkészüljön. Akárhogy is, ez egy hatalmas kasszasiker lenne.

- mondta a lap forrása. 

fotó: Gladiátor című film Facebook-oldala