Ahogy arról a frisshirek.hu is több cikkében írt, bezárták Szegeden a Tiszavirág sportuszodát. Ez nemcsak az úszókat érinti, hanem a férfi, valamint a női elsőosztályú vízilabda csapatot is, akik így most a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda vendégei. A Szegedi Női Vízilabda Egyesület edzője, a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás arról beszélt a Vásárhelyi TV-nek, hogy bizakodnak abban, hogy talán már hétfőtől ismét Szegeden edzhetnek. 

Kiss Csaba, a Szegedi Vízilabda Egylet férfi csapatának vezetőedzője nem bocsátkozott ilyen jóslásokba, és egyelőre, többek között a váratlan körülmények miatt is nem elégedett a csapat felkészülésével, de reméli, hamarosan sikerül magukat beérni. A csapatra négy meccs vár januárban a bajnokságban. 

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője a Vásárhelyi TV-nek azt mondta, kiadásaik az energiaárak robbanásszerű növekedése miatt akár 100 millió forinttal, 200 millióra is megnövekedhetnek. Ezt két dologgal tudják és szeretnék ellensúlyozni: egyrészt kétszeres-háromszoros a látogatók száma a strand és fürdő területén, hiszen bezárások voltak nem csak Szegeden, de Makón, Szentesen, sőt, a legfrissebb hírek szerint Csongrádon is, másrészt folyamatosan szinten tartják, sőt, bővítik szolgáltatásaikat, annak ellenére, hogy kiadásaik emelkedése miatt a legdrágábban fenntartott önkormányzati intézménynek számítanak. Emiatt ők sem teljes kapacitással működnek. 

Nemrég számolt be a frisshirek.hu arról, hogy Hódmezővásárhelynek nem ad a kormány kompenzációs támogatást a megnövekedett rezsiköltségek miatt.

A borítókép illusztráció