Lapunk, a Frisshirek ősszel megírta: 210 településen 366 postahivatal működését, „a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt" szünetelteti a Magyar Posta. Ahol az önkormányzatok vállalták, hogy beszállnak a költségekbe, ott újranyílt tegnap. Az állami cég hansúlyozta: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

December közepén derült ki, hogy Makón is újra elérhető lesz a kisposta - erről itt írtunk. A makói önkormányzat 18 hónapos szerződést kötött a Magyar Postával, hogy az állami vállalat működtesse a bezárt kispostát, cserébe 23 millió forintot fizet nekik a város - ez a személyi és dologi kiadásokat, járulékokat is tartalmazza.

Az újranyitás alkalmából Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) és Kovács Sándor önkormányzati képviselő (Fidesz) - akinek a körzetében található az épület -, süteményt és tollat osztogatott az odaérkező ügyfeleknek. A toll kék színű és az a felirat olvasható rajta, hogy ,,Makó Boldog új évet! Magyar Posta."

A királyhegyesi önkormányzatnak 5,3 millió forintot kell idén fizetnie a Magyar Postának a fiók nyitvatartásáért, ez a költségek felét jelenti - derül ki Horváth Lajos polgármester (független) decemberi bejegyzéséből. A Hódmezővásárhelyhez tartozó Szikáncson is újra lehet postai szolgáltatásokat igénybe venni, a vásárhelyi önkormányzat szintén a költségek felét, évi 4 millió forintot fizet, erről a decemberi közgyűlésen döntöttek.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala