2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 7o - 11o
Az ország 19 megyéjében

EU-Ukrajna csúcsértekezletre kerül sor Kijevben

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 08:45
EU-Ukrajna csúcsértekezletre kerül sor Kijevben

Február 3-án Ukrajna és az Európai Unió közös csúcsértekezletet tart az ukrán fővárosban, melynek fő napirendi pontjai az uniós pénzügyi és katonai támogatások megvitatása lesznek – közölte az ukrán elnöki hivatal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök első telefonbeszélgetését Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökkel folytatta az új évben. A telefonhívás során megvitatták a február eleji, legmagasabb szintű találkozó részleteit – áll a Zelenszkij hivatala által kiadott közleményben a France24.com híradása szerint.

A két vezető politikus egyeztetett az ukrajnai uniós fegyverszállítmányokról, illetve az új, 18 milliárd euró értékű, Kijevnek szánt uniós pénzügyi segélyprogram részleteiről is, melyet decemberben fogadott el az Európai Parlament.

Volodimir Zelenszkij megköszönte Ursula von der Leyennek az unió támogatását. Kijev várja az uniós pénzügyi segélycsomag januárban esedékes első részletét, valamint a LED-lámpák, iskolai buszok, áramtermelő generátorok, illetve moduláris házak első tételének Ukrajnába érkezését.

Kiemelt fotó: Ursula von der Leyen - Twitter