Egy tizenhat éves fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy ő lőtte ki azt az "eltéved" tűzijátékot, ami miatt kiégett egy lakás a Középszer utcában - árulta el a frisshirek.hu-nak a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ahogyan arról a Frisshírek is beszámolt, szilveszter este fél nyolc körül tűz ütött ki egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta. A baleset miatt negyven embernek kellett az év utolsó napján elhagynia lakását az oltási munkálatok idejére, az említetett harmadik emeleti lakás pedig teljesen kiégett.

Mostanra kiderült az is, hogy a rendőrségnek már van gyanúsítottja. Varga Rudolf, rendőrségi szóvivő elmondta, közveszély-okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. Egy 16 éves helyi fiatalt gyanúsítanak, aki barátaival volt kinn az utcán, amikor az eset történt. A fiatal kilőtt egy tűzijátékot, de a rakéta szerencsétlenül az egyik harmadik emeleti lakás erkélyére csapódott, és ott kigyulladt. A gyanúsított a kihallgatás során elmondta, véletlenül történt az eset, sőt ők maguk nem is látták, hogy a tűzijáték lakástüzet okozott.

A lakás, amelynek erkélyén a tűz keletkezett, jelenleg lakhatatlan, a lakók rokonoknál húzták meg magukat, a miskolci önkormányzat azonban felvette velük a kapcsolatot. Szarka Dénes, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője a frisshirek.hu-nak elmondta, az igazgatási szünet ellenére soron kívüli, egyszeri százezer forintos támogatással segítik az újrakezdést, az összeget legkésőbb január harmadikáig meg is kapják. Hozzátette, az önkormányzat már felvette a kapcsolatot az ingatlangazdálkodásért is felelős Miskolc Holding Zrt-vel azért, hogy a bajba került család mielőbb kaphasson egy szükséglakást.

Mindemellett egyeztettünk a MiRehu Nonprofit Kft-vel, ők üzemeltetik ugyanis a Miskolci Újrahasználati Központot (MÚK). A cég vezetése felajánlotta, hogy biztosítanak a családnak bútorokat a MÚK-ból

- tette hozzá a politikus, aki végül kiemelte: hatalmas veszélyt jelent a petárda- és tűzijáték-használata egy, a Középszerhez hasonlóan sűrűn lakott városi környezetben:

az ha az emberek ezt megértenék és legalább ezekben a városrészekben mellőznék a tűzijátékok használatát.

Képünk illusztráció, forrása: blog.hu