Tolnában 2022. december utolsó hétvégéjén, illetve újév napján összesen két könnyű sérüléses és 10 anyagi káros balesetről érkezett bejelentés - tette közzé ma reggel baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pénteken 18 óra 50 perc körüli időben egy férfi közlekedett autóval Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utcában. A Rákóczi utca irányából haladva érkezett az Ybl utca kereszteződéséhez, ahol figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító kocsi hátuljának. A baleset során az utolért jármű utasa könnyebben megsérült.

Egy parkolói koccanás is történt a megyeszékhelyen. Egy ismeretlen sofőr, ismeretlen típusú és rendszámú autójával tolatott ki a Csatári utca 54-es szám elől, amikor a vonóhorgával egy ott parkoló kocsit megrongált, majd adatai hátra hagyása nélkül távozott.

Bonyhádon is egy tolatási manőver miatt sérült egy kocsi, az okozó teherautó vezetője volt figyelmetlen.

A 6312-es úton Pincehely közelében egy vadelütés történt.

Hőgyészen egy 25 éves kalaznói férfit igazoltattak a rendőrök, aki ittasan ült a volán mögé, ráadásul jogosítványa sem volt. Az általa vezetett kocsi műszakija réges-régen lejárt már, arra egy másik járműre kiadott rendszám volt felszerelve, ezért a sofőr ellen több eljárás is indul.

Szilveszter napján reggel 9 óra után néhány perccel Tamásiban történt egy sérüléses baleset. Egy férfi a Szarkahegy utcában tolatott autójával a 65-ös számú főút irányából, amikor a 24-es szám elé érve, figyelmetlensége miatt nem észlelte az úttest szélén gyalogoló idős nőt, így elütötte. A balesetben a helyi asszony könnyeben megsérült.

Szombat hajnalban, fél három körül Szekszárdon is történt egy baleset. Egy fiatal férfi közlekedett autóval a Béri Balogh Ádám utca irányából a Damjanich utca irányába, amikor a Rákóczi utca 10-es szám elé érve - feltehetően nem az út és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a kocsi sebességét - elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és kisodródott. A jobb oldalon kialakított autóbuszöböl padkájának ütközött, majd a buszvárót is kidöntötte. A balesetben csak anyagi kár keletkezett. Az is kiderült, hogy a 24 éves helyi férfi ittasan ült a volán mögé, ráadásul eltiltás hatálya alatt áll. A fiatalembert további mintavételre előállították és ellene büntető feljelentést tettek a zsaruk.

Gyönkön egy keszőhidegkúti férfi, míg az 5112-es út tolnai szakaszán egy paksi férfi akadt fenn a „rostán”, mindkét esetben pozitív értéket mutatott a szonda. A sofőröket további mintavételre állították elő, majd ellenük büntető feljelentést is tettek az intézkedő járőrök.

Az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán egy ismeretlen szalagkorlátnak hajtott, majd angolosan távozott.

Dombóváron egy autós telefonfülkének ütközött. A sofőr elmondása szerint egy „ráfutásos” balesetet próbált jobbra kormányzással elkerülni, ezért tért le az útról.

Pakson egy autós nem tartott megfelelő követési távolságot, így az előtte haladónak hajtott.

Kocsolán egy kutyával, míg a 6517-es úton Lápafő és Nak között egy vadon élő állattal ütközött egy-egy autó.

Újév hajnalán egy tengelici férfit igazoltattak Pakson, akinél a szonda pozitív értéket jelzett, így neki közigazgatási bírsággal indult az év.

Az év első napján Dombóváron egy áruház parkolójában történt koccanás. Egy autó sofőrje kis ívben balra kívánt kanyarodni, mely során nekiütközött egy egyenesen haladó kocsinak.

Fotók: police.hu