2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 18o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Makó polgármestere szerint át kell gondolni a fogyasztói szokásainkat

Bottyán Róbert, 2023. január 02. - 14:45
Makó polgármestere szerint át kell gondolni a fogyasztói szokásainkat

Nehéz év áll előttünk, de a megpróbáltatások csak megerősítenek - fogalmazott Farkas Éva polgármester (Fidesz) január első napján újévi köszöntőjében. Az év első rendezvényének a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tornaterme adott otthont, miután a fideszes többségű testület döntése nyomán az Erdei János Városi Sportcsarnok spórolás miatt zárva tart - erről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A polgármester úgy vélte, az elmúlt években a járvány rádöbbentett minket arra, milyen törékeny az egészségünk és ezáltal a hétköznapok működése is. Ugyanakkor 2022 még nagyobb veszedelmet hozott, egy háborút a szomszédos országban, ami más kihívások elé állított, mint a koronavírus. Szerinte most azzal tehetünk a legtöbbet, hogy a menekülteken segítünk.

Meglátása szerint míg a covid közös fellépést eredményezett az emberek között, addig a háború széthúzást. Farkas úgy fogalmazott, az egyetlen cél a béke kell, hogy legyen, ezt segítsük elő, ahol élünk. Nagy érdekek állnak egymással szemben, a béke pedig a kompromisszum képességét követeli meg.

Úgy látja, változik a világ, így nekünk is kell. Tudatosabban kell nézni a mára, a holnapra, fel kell ismerni az emberi kapcsolatok értékét, új fogyasztói szokásokra van szükség és szüleink, nagyszüleink eszével kell gondolkozni: ami van, azt beosztani, ami nincs, azt előteremteni.

Felidézte, nehéz döntéseket hoztak meg ősszel, de most így támogatni tudják a gyerekes családokat, időseket és a vállalkozások rezsijében is tudnak segíteni majd.

A polgármester arról is beszélt, hogy idén számos beruházás folytatódik Makón, bár ezt nem fejtette ki, egyedül a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítését említette. Itt hozzátette:

,,Számíthatunk a kormányra a megpróbáltatások alatt is."

Gondolatait azzal zárta, a békére vigyázni kell, nem magától való és békés évet kívánt Makónak.

Fotó: Pillanatkép Farkas Éva Erzsébet közvetítéséből.