2024.02.27., kedd - Ákos, Bátor
Budapest: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Számos bezárt posta újranyit januártól

frisshirek.hu | 2022. december 28. - 08:56
Számos bezárt posta újranyit januártól

A Magyar Posta Zrt. új vezetése az elmúlt másfél hónapban intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatott az önkormányzatokkal a bezárt postahelyekről, ennek köszönhetően több posta újranyit januárban, az egyeztetések folytatódnak - közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel. Az állami Magyar Posta állami feladatát tehát az önkormányzatok vállalják majd át sok helyen úgy, hogy ahhoz plusz forrást majd az állam nem fog számukra biztosítani.

A Magyar Posta még október végén döntött arról, hogy

az energiaárak drasztikus drágulása miatt országszerte szünetelteti több posta működését.

Kiadott közleményében a Magyar Posta Zrt. aztán megismétli a kormányzati propagandát, mintha "szankciós" energiaválság sújtaná Európát, de a rekordmagad magyar inflációt nem említi meg. Azt viszont hozzáteszi, hogy egyre több vállalat vezetett be takarékossági intézkedéseket, amelyek alól a posta sem volt kivétel.

A Magyar Posta számára kiemelt feladat a lakosság részére a legmagasabb minőségű postai szolgáltatások nyújtása, ezért

a bejelentést követően a társaság új vezetése az érintett önkormányzatok vezetőivel az elmúlt időszakban konstruktív tárgyalásokat folytatott

számos jelenleg szünetelő posta mielőbbi újranyitásáról. Tájékoztatásuk szerint a megbeszéléseken a települések polgármestereivel részletes megállapodás született arról, hogy a Magyar Postát is érintő radikális energiaköltség-növekedést - a vállalat belső, valamint más területeit is érintő hatékonyságnövelésén túl - hogyan és milyen módon tudják közösen kezelni az egyes szünetelő posták vonatkozásában.

Összességében az állami vállalat által véghezvitt állami feladatot a jövőben számos helyen az önkormányzat látja majd el úgy, hogy ahhoz az államtól túl forrást nem kap.

A kiemelt kép forrása: MTI / Máthé Zoltán