A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint december 27-én 21 óra körül Biatorbágy közelében, az M1-es autópályán

a rendőrök ellenőrizni akartak egy autót, amely azonban nem állt meg.

A lengyel forgalmi rendszámú, kisteherautó vezetője a főváros irányába hajtott tovább. A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú

embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt.

A követés végül Budapest I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél 21 óra 15 perckor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. A megállítás során az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak nekihajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből 35 illegális bevándorló szállt ki,

akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg. A rendőrök a grúz férfit előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és - ügyészi utasításra - őrizetbe vették. Tekintettel arra, hogy a történtekkel összefüggésben felmerült a hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint a közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja az ezzel kapcsolatos iratokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyészség részére megküldi - zárta közleményét a rendőrség.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com