A Szentpétervár nyugati kikötőjében található Admiralitás Hajógyárak közleményben jelentették be Alexander Buzakov halálát. A vezérigazgató 2011 augusztusa óta töltötte be ezt a tisztséget.

A hajógyár fő tevékenysége a modern, nem nukleáris tengeralattjárók, felszíni hajók és mélytengeri járművek gyártása. 

Buzakov nagy figyelmet fordított a vállalkozás stratégiai fejlesztésére és az új tevékenységi területek keresésére. Nem kevésbé fontos a főigazgató hozzájárulása a vállalkozás technikai és társadalmi-gazdasági fejlődéséhez.

- olvasható a közleményben.

A Tass hírügynökség szerint a hajógyár továbbfejlesztett Kilo-osztályú dízelüzemű tengeralattjárókat épít, amelyek képesek Kalibr cirkáló rakéták indítására - írja a Reuters

Áprilisban Moszkva közölte, hogy egy dízel tengeralattjárót használt a Fekete-tengeren, hogy ukrán katonai célpontokra csapjon le Kalibrsszel.

A hajógyár szerint Buzakov 1980-ban végzett, és több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezett. Munkája során elnyerte a "Haditengerészeti Érdemek" rendjét, az I. és II. fokozat "A haza érdemére" kitüntetését, az "Orosz flotta 300 éve" érmet, a "Szentpétervár 300. évfordulójának emlékéremét", és az "Orosz Föderáció kormányának díjazottja a tudomány és a technológia területén" elismerést. 

fotó: Александр Морозов Facebook-oldala