Jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe,

újabb gyűjtőállomások létesülnek, további több száz kerékpár forgalomba állításával

a duplájára nő az eszközpark a tavaly májusi induláshoz képest - ismertették a közleményben. Ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is.

A havi bérlet ára a duplájára nő.

Azaz a 500 forint helyett 1000 forintot kérnek el érte, az éves bérlet 8500 forint lesz, míg percdíj is megduplázódik 40 forintra. Megmarad azonban a díjmentes időszaknál továbbra is a 30 perces idősáv. A havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően -, a második kerékpárért percdíjat számolnak fel.

A BKK célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfélnek váljon elérhetővé a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert:

idén 500 vadonatúj bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, és ma már 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére.

A közleményben azt is ismertették, hogy a társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.

Legutóbb a Terézvárosban adtak át négy új gyűjtőállomást, és a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat. A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulás óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén átlépte a 4 milliós utazásszámot - zárták nyilatkozatukat.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala