A járási ügyészség határozata szerint a férfi autójával 2022. január 22-én, a kanyargós 24. számú főúton közlekedett Recsk irányába. Vele ellentétesen haladt egy felvezető autó, akit – a járműtől biztonságos távolságot tartva – egy sportoló követett.  A férfi az úttest jobb szélén futott, mivel világcsúcsot akart elérni extrém futás kategóriában. Őt kísérte egy kerékpárral közlekedő férfi, aki a futó mellett haladt biciklijével. A sportolót még két kísérő autó követte, biztosítva többek között a futás sikerességét és zavartalanságát. Az egyik kísérőautó kamerája rögzítette az esetet: a videó itt érhető el.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított a 80-90 km/óra sebességgel történő haladása során, mivel nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét, egy jobbra ívelő kanyar után észlelte a felvezető kocsit, amitől megijedt, fékezni kezdett, így a jármű az úttestről jobbra letért, majd átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a járműve elejével nekiütközött a kerékpárosnak.

A baleset következtében a kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

A Frisshirek.hu úgy tudja, hogy az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti bűnügyben az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette. A közvetítői eljárás a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő, a terhelt, illetve a sértett hozzájárulásával alkalmazható eljárás.

Forrás: Heves Megyei Főügyészség