Interjút adott Orbán Viktor lánya, Orbán Ráhel a Mandinernek, amiben több témát (gyerekkor, család, karácsony stb.) is érintettek - szemlézte a beszélgetést a Magyar NarancsElmondta, hogy 16 éves koráig nem tudta, mi szeretne lenni, de akkor elkezdte érdekelni a turizmus-vendéglátás:

Attól kezdve nagyon tudatosan készültem erre a pályára. Kutattam, kerestem a legnívósabb iskolákat itthon és külföldön is. A gimnázium és az egyetem alatt is több nyarat különböző nyári kurzusokon töltöttem, nyelveket tanultam, dolgoztam

- emlékezett vissza. Ebben segítette kitűnő nyelvérzéke, mert elmondása szerint jól beszél angolul, franciául, társalgási szinten olaszul, konyhanyelven spanyolul, és ugyan németből is felsőfokúja van, azt keveset használja. A beszélgetésben aztán érintették a hit kérdését is, amelyről azt jelentette ki, hogy mindig fontos volt a számára II. János Pál imájának egyik sora:

élni, hinni és szeretni csak közösen lehet.
Az életemet ez határozza meg a családban és a keresztény közösség szintjén is

mondta Orbán Ráhel. Az interjúban nem kerülték ki az édesapját sem, mesélt róla is. Szerinte

olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni

- engedett bepillantást Orbán Ráhel a családi élet miliőjébe. Mesélt azonban házasságáról is. Elmondása szerint Tiborcz Istvánnal 2007-ben ismerkedett meg.

Feltámadási misén találkoztunk, de egészen véletlenül másnap ismét összefutottunk. Akkor kezdtünk el beszélgetni

- idézte fel a nagy találkozást Orbán Viktor legidősebb lánya. Úgy emlékszik, hogy leendő férje nagy hatással volt rá. Azt gondolta, vagy sokáig együtt lesznek, vagy soha többet nem találkoznak. Tiborcz aztán édesapjától kérte meg a kezét, és az esküvőn a Fidesz színe-java részt vett, köztük Kövér László is, aki a keresztapja.

A Mandiner újságírója felemlegetett pár kellemetlenebb mozzanatot is, mint például hogy lefotózták Ráhelt miközben telefonálva vezetett, vagy az híres-hírhedt pelenka-eldobását Horvátországban. A telefonálással kapcsolatban elmondta, hogy az autója éppen parkolt, tehát nem követett el szabálysértést, mégis feljelentették ezért.

Ez akkor nagyon rosszulesett, mert nem szeretem az igazságtalanságot

- vallotta meg. A pelenka-gate-ként elhíresült üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy hibázott, amiért meg is büntették. Felidézett azonban egy sikerélményt is, azt, hogy Justin Bieber a Tiborczhoz tartozó Turai Kastélyban vendégeskedett, és jól érezte magát:

nagyon sok munkánk van benne a kollégákkal, hogy külföldön is pozicionáljuk a kastélyt. Fontos, hogy a külföldiek jó hírünket vigyék. (...) Tehát az, hogy egy milliók által követett amerikai énekes jól érezte magát nálunk, erről pedig fotókat is közölt, biztosan jótékonyan hat majd a marketingünkre is

- számolt be a színfalak mögötti világról. Az interjúja második felében a karácsony került terítékre, és az is, hogy mi kerül majd az Orbán-családban terítékre. Elmondta, hogy most töltik majd először itthon a gyerekekkel a szentestét, és csak a következő napokban keresik majd fel a nagy- és dédszülőket. Orbán Ráhel elárulta azt is, hogy

Orbán Viktor mindig angol karácsonyi pundigot főz,
ez persze nem mindig sikerül

- tette hozzá, édesanyja, Lévai Anikó asztala a rácponty elkészítése. Orbán Ráhel az édesanyja kevében járva kacsát tervez sütni, de elmondása szerint az soha nem lesz olyan, mint az anyai kéz által sült. Férje, Tiborcz István reszortja majd a fonott kalács lesz.

Orbán Ráhel nemrég a BrandFestival-on is számos apróságot megosztott személyes családi életéből, amelyről a Frisshirek.hu-n már beszámoltunk. Abban a beszélgetésben többek között azt jelentette ki, hogy számos hátránya származott abból, hogy ő Orbán Viktor lánya.

A kiemelt kép forrása: a BrandFestival Facebook-oldala