Az Albiceleste vasárnap nyerte meg a világbajnokságot Katarban, miután a döntőben hosszabbítást követően, 11-es rúgásokkal győzedelmeskedett a korábbi címvédő Franciaország csapata felett.

Messi az első játékos a labdarúgás története során, akit két világbajnokságon is  a torna legjobb játékosává választottak. A hétszeres aranylabdás futballista 35 évesen vezette diadalra hazája válogatottját, 36 évvel legutóbbi világbajnoki elsőségüket követően.

Messi hazájának tett szolgálatait honorálná az argentin nemzeti bank ezzel a nagyvonalú gesztussal, az El Finaciero című napilap értesülései szerint. (Argentína tavaly a Copa América tornát is megnyerte, így Dél-Amerika bajnoka is egyben.)

A lap mexikói kiadása azt sugallja, Messi arcképe az ezer pesó címletű bankjegyeken jelenhet meg a közeljövőben. Azért itt, mert ez a számsor 10-essel kezdődik, mely Messi mezszáma is egyben.

Arra is van esély, hogy a bankjegyek hátoldalán a La Scaloneta felirat szerepeljen, mely Lionel Scaloninak, az argentin válogatott szövetségi kapitányának beceneve - írja a sportbible.com.

Az El Financiero úgy tudja, az ötletet az argentin jegybank tagjai vetették fel először.

Lionel Scaloni kijelentette, szeretné, ha Messi a 2026-os világbajnokságon is részt venne a válogatott tagjaként. Minden idők egyik legjobb futballistája 39 éves lesz akkor. A következő tornát az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi majd.

A világ (egyik) legjobb labdarúgójának 112 millió követője van a Facebookon. Ha csak minden második rajongója szeretne magánál tudni egy ezer pesós argentin bankjegyet a jövőben, már az is komoly keresletet támaszthat az argentin fizetőeszköz iránt, ami gazdasági szempontból sem lenne elhanyagolható tényező az igen törékeny, magas infláció sújtotta, folyamatosan leértékelődő devizájú argentin gazdaság szempontjából.

Fotó: Twitter