A cég telephelyén egy többszintes, 600 raklapnyi készáru tárolására alkalmas, targoncázható polcrendszerrel ellátott csarnokot építettek a hozzá kapcsolódó, a kamionforgalmat kiszolgáló infrastruktúrával. Az épület hűtését és fűtését hőszivattyús rendszer biztosítja. A fejlesztés során három új, tömörfa megmunkálásában kulcsfontosságú gépet állítottak üzembe. Ezek alkalmasak a babaágyak oldalrácsaihoz szükséges alkatrészek magas minőségű és nagy mennyiségű előállítására - mondta Vas Árpád ügyvezető.

A jelenlegi vállalkozás elődjét, a családi tulajdonú Faktum Möbel Bt.-t 1994-ben jegyezték be. A cég a folyamatos fejlesztések nyomán Európa egyik jelentős baba- és gyermekbútorgyártójává vált, ma 19 termékcsalád négyszáznál is több elemét készítik. A 85 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport évente már száz kamionnyi bútorlapot és 400 köbméter tömörfát dolgoz föl. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalkozás értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 1,271 milliárd forint volt, az előző évi több mint másfélszerese.

A cég árbevételének csaknem 60 százaléka exportból származik: a szomszédos országok mellett Görögországban, Belgiumban, Franciaországban, Svájcban, Spanyolországban, Norvégiában, Angliában értékesítenek, több éve szállítanak Marokkóba, újabban Izraelbe is.

Fotó: illusztráció/Pixabay