2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Egymillió forintot kaphat, ha segít a rendőröknek egy bódvalenkei gyilkossággal kapcsolatban

frisshirek.hu, 2022. december 22. - 17:06
Egymillió forintot kaphat, ha segít a rendőröknek egy bódvalenkei gyilkossággal kapcsolatban

A rendőrség az elkövetőt keresi, az azonosításban a lakosság segítségét kérik, ráadásul ezúttal nem is ingyen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy december 16-án történt bódvalenkei gyilkosság ügyében, mellyel kapcsolatban jelenleg ismeretlen tettes ellen zajlik a nyomozás - írja közleményében a főkapitányság.

Mint írják, december 16-án a délelőtti órákban bejelentésre jelentek meg egy bódvalenkei lakásnál, ahol holtan találták az ott lakó nőt. A helyszíni szemle során egyértelműen megállapították, hogy a nőt meggyilkolták: olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az ügyben a rendőrségről szóló vonatkozó törvényben rögzített jogkörénél fogva tűzte ki a fent említett nyomravezetői díjat a megyei főkapitányság első embere.

Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi 

- hangsúlyozza a közlemény, amiben a rendőrség leszögezi: a nyomravezető személyét bizalmasan kezelik.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, de ezen túlmenően a 06-70/197-6313-as telefonszám is rendelkezésre áll.

Fotó: police.hu