Az MTI szemléje szerint Azbej Tristan azt mondta, továbbra is azt vallják, meg kell védeni Európa keresztény kultúráját, és

nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van.

Erről szól a Hungary Helps Program, amelynek keretében hat év alatt csaknem egymillió embernek tették lehetővé, hogy a migráció helyett a szülőföldön maradást válassza.

Idén segítségére siettünk a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhettük meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által elpusztított iskolájuk helyett új épülhetett

- sorolta az államtitkár, majd hozzátette: a magyarok együttérzésének és támogatásának köszönhetően a kormány programja nemzeti üggyé vált.

Így üzenjük meg azoknak, akiket ártatlanul üldöznek a Krisztus-hitük miatt: Magyarországra, a magyar emberekre számíthatnak. Még a mostani nehéz körülmények közepette is kiállunk az üldözött keresztények mellett

- hangoztatta Azbej Tristan. Bár idén a hírek az ukrajnai háborúra irányultak, most, karácsony idején különösen fontos a keresztény Magyarországon is gondolni arra, hogy a kereszténység lett a világ legüldözöttebb vallása - hívta fel a figyelmet a politikus. Arra a kormány általában nem tér ki, hogy ez a jelenség egyszerűen abból fakad, hogy - egyelőre - a kereszténység a legnépesebb vallás a világon.

Vannak országok, ahol keresztények milliói csak titokban vagy véres terrortámadásoktól tartva ünnepelhetik a karácsonyt

- emelte ki a politikus, amellyel kapcsolatban érdekes volna látni, vajon beleérti-e ezekbe az országokba Kínát és a Türk Tanács tagjait, amellyel a kormány rendre együttműködik.

Más, közeli nyugati államokban fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult. Nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket, és még a "Boldog karácsonyt!" köszöntést is betiltanák - mondta konkrétumok nélkül az államtitkár.

A kiemelt kép forrása: Azbej Tristan Facebook-oldala