A pénteki összesítések szerint egymillió-háromszázhatvanháromezren töltötték ki a kérdőívet

- nyilatkozta Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese a Magyar Nemzetnek adott részletes interjút, amelyet a Telex szemlézett. 

Ez azt mutatja, hogy a nemzeti konzultáció újra bizonyított

- vélekedett az eredményről a politikus. Összesítésben azonban nem olyan jó az összkép - vázolta fel visszatekintve a lap. Az elmúlt nemzeti konzultációk közül volt, amellyel kapcsolatban sokkal nagyobb volt a lelkesedés az állampolgárok és a kormány szimpatizánsai körében.

A csúcsot a 2017-es Stop Soros ív tartja, amelyet 2,4 millióan töltöttek ki

- állítólag -, de a 2020 nyarán kiküldött, a koronavírus-járvány elleni védekezésekről szóló konzultációban is 1,7 millióan válaszoltak a kormány kérdéseire - legalább is a kormány állítása szerint. A járvány utáni életről szóló 2021 nyarán kiírt kérdezz-felelekre is 1,4 millió válasz érkezett.

A korábbiaknál nem hosszabbították meg a leadási határidőt, de most igen.

A Magyar Nemzet arról is megkérdezte Dömötör Csabát, hogy milyen lépések következnek most a szankciós konzultáció végén.

Bármelyik tanácsülésen, bármelyik kormányfői csúcson felvethetik ezeket [szankciós javaslatokat – a szerk.], ezért állandóan résen kell lennünk

- jelentette ki válaszában a politikus. A kormánypárti lapban felmerült azért a 2023-as költségvetés kérdése is, amelyen - mint a Frisshirek.hu-n is megírtuk - még most is dolgozik a kormány:

rendkívüli időszakban rendkívüli döntésekre van szükség. Árstopokra, kamatstopra, további rezsitámogatásra, [...] amint megszületik egy döntés, azonnal tájékoztatjuk róla a nyilvánosságot

- ismételte meg lényegében Varga Mihály pénzügyminiszter szavait Dömötör Csaba.

A kiemelt kép forrása: MTI / Koszticsák Szilárd