2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

LMP: a kormány nem vesz tudomást a tanárok problémáiról

frisshirek.hu, 2022. december 17. - 12:39
LMP: a kormány nem vesz tudomást a tanárok problémáiról

Az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője szerint úgy tűnik, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem vesz tudomást a pedagógusok problémáiról és nem is érti a jelenlegi helyzetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hohn Krisztina szombati, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta, a megjelent kormányrendelet értelmében a tanárok ágazati bérpótlékát 20-ról 32 százalékra emelik, de szerinte

ez rettenetesen kevés, szinte alamizsnának tűnő emelés

Majd hozzátette, a tanárok ennél jóval magasabb, legalább 45 százalékos béremelést szeretnének, ami az LMP szerint is jogos követelés. A politikus szerint a tanárok bére jelenleg nem "értékálló".
 

Hohn Krisztina úgy folytatta, egyre kevesebb a fiatal pedagógus, és ha nem lesznek tanárok, akkor az oktatás veszélybe kerül.

Azt hiszem, nem látják tisztán ezt a Belügyminisztérium képviselői, és nem értik a valós helyzetet

- fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta, az LMP egyetért azokkal a pontokkal, amelyeket a pedagógusok megfogalmaztak, különösen azzal, hogy legyen érdemi és nyilvános párbeszéd az oktatás megújításáról és hogy legyen hiteles tájékoztatás a kormány és a közmédia részéről.

Ahogy korábban a frisshirek.hu is beszámolt róla a Belügyminisztérium péntek este közleményt jutatott el az MTI-nek, amiben a tárca közölte, hogy a kormány 10 százalékos pedagógusbéremelést tud megelőlegezni, amit rendeletben is rögzítettek. 

fotó: PDSZ