Ahogy arról korábban beszámoltunk, kisebb botrányt okozott az, hogy Fót polgármestere hathavi jutalmat szavaztatott volna meg magának. A témában még Gulyás Gergely is megszólalt, amelynek hatására Vass György a Pest megyei város vezetője elállt a plusz pénz felvételétől.

Jutalmával azonban eddig sikerült a radar alatt maradnia Solymár fideszes vezetőjének.

A 24.hu összeállítása alapján Szente Kálmán már el is költötte több milliós jutalmát, amelyet október végén szavazott meg neki a képviselő-testület.

Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére

- nyilatkozta az érdeklődő portálnak a településvezető, aki a fóti tervezett összeghez hasonlóan végül hathavi, azaz hatszor bruttó 975 ezer forintos bónuszt tehetett zsebre. Szente nem tartja visszásnak megélhetési válság idején plusz pénzt utalt magának.

Solymár szerencsére kiváló gazdasági helyzetben van. A vállalkozásaink száma történelmi rekordot döntött (1838 db), az adóbevételünk szintén

- nyugtatta meg lelkiismeretét a településvezető. Ráadásul az elmúlt években Solymár komoly energiamegtakarítási programokat, pályázatokat hajtott végre, és saját erőből energiatakarékosra cserélték a közvilágítást - folytatta a magyarázkodást Szente, aki reményei szerint nem sújtja őket keményen majd az energiaválság.

Természetesen jelentős mértékben érezni fogjuk a hatását. Persze a jövőt pontosan előre jelezni jelenleg elég nehéz

- egészítette ki pozitív városképét. A testületi ülés jegyzőkönyve szerint az önkormányzat pénzügyi bizottságának fideszes elnöke azzal magyarázta a jutalom megszavazását, hogy

egy jó polgármester akkor végzi jól a dolgát, ha pályázatokon indul, ha kezeli a válsághelyzetet, mint ahogyan a vízhiánykor is történt. Ugyanakkor most látszik igazán az energetikai korszerűsítésének szüksége, melyet a polgármester úr már idejekorán felismert, és évekkel korábban meg is kezdett a településen.

Az előterjesztést csak egyetlen képviselő, Herendi-Szabó Csilla nem szavazta meg, aki azonban nem akart nyilatkozni a portálnak. A jutalom helyett azonban spórolt a település a karácsonyi díszkivilágításon, amely az idén szerényebb módon valósul meg. Adtak viszont plusz pénzt a dolgozóknak is.

A kiemelt kép forrása: Solymár önkormányzatának Facebook-oldala, a képen a polgármester Balog Zoltán korábbi miniszterrel, most református elnök-püspökkel látható.