Az Esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola leromlott épületrészéből kialakított birkózócentrumot avattak pénteken

-írta a magyarhírlap.hu

A korábbi Emberi Erőforrások Minisztériuma 332 millió forinttal támogatta az új csarnokot, míg a Széchenyi 2020 pályázatból 50 millió forint érkezett a projekthez. Az egyesület önereje pedig 100 millió forint volt.

Az átadón a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, Schmidt Ádám is jelen volt.

Az államtitkár beszédében kihangsúlyozta, hogy az éremszámokat tekintve a birkózás a negyedik legsikeresebb magyar olimpiai sportág és többek között a tokiói olimpián elért eredményeknek is köszönhető, hogy az új versenysportfejlesztési programban a birkózás az első körbe került.

A 650 négyzetméteres létesítmény a helyi Esztergomi Birkózó Sportegyesületen kívül, a Honvéd utánpótlásközpont edzéseinek ad majd otthont, továbbá a csarnokot a helyi iskola is használhatja majd tornateremként.

Lévai Zoltán, az Esztergomi Birkózó Sportegyesület elnöke elmondta, hogy a klubnak az óvódásoktól a felnőttekig 110 tagja van. Hat éve a Budapesti Honvéd utánpótlásbázisaként működnek. Innen a felnőtt versenyzőket a Honvédba igazolják, azonban a felkészítésük Esztergomban folyik.

A képek forrása:Esztergom-Honvéd Birkózó Centrum közösségi oldala