2024.02.23., péntek - Alfréd
Budapest: 8o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Marokkó történelmet írt a foci vb-n - így ünnepeltek ők

frisshirek.hu | 2022. december 11. - 10:09
Marokkó történelmet írt a foci vb-n - így ünnepeltek ők
Egy újabb meglepetés a katari világbajnokságon. A marokkói válogatott 1-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel bejutott az elődöntőbe - tudósított az esti meccs után lapunk, a Frisshirek.hu.

Könnygázt is be kellett vetnie a francia rendőrségnek, hogy megfékezze a párizsi Champs-Élysées-n az elődöntőbe jutását ünneplő marokkói és francia szurkolókat, írja a Reuters. A hírügynökség szerint Marokkó továbbjutása után ezrek lepték a francia főváros leghíresebb útját, majd amikor később Franciaország is csatlakozott a futball-vb elődöntőjének mezőnyéhez, a francia szurkolók is csatlakoztak hozzájuk - vette át a hírügynökség hírét a telex.hu.

A féktelen öröm vandalizmust is hozott magával, a szurkolók egy része elkezdte betörni a boltok kirakatát, illetve a rendőrökre támadt, pár helyen pedig a Champs-Élysées közelében tüzeket is gyújtottak. 

"Ha nem álmodozol, nem jutsz el sehova, és az álmok nem kerülnek semmibe. Az európai csapatok hozzászoktak ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnokságot. Most oda kell jutnunk, és túl kell lépnünk önmagunkon."

- nyilatkozta a BBC-nek a Marokkó focistája.

Világsztárok sora gratulált a marokkóiaknak:

Fotó: 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON