2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Marokkó történelmet írt a foci vb-n - így ünnepeltek ők

frisshirek.hu, 2022. december 11. - 10:09
Marokkó történelmet írt a foci vb-n - így ünnepeltek ők
Egy újabb meglepetés a katari világbajnokságon. A marokkói válogatott 1-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel bejutott az elődöntőbe - tudósított az esti meccs után lapunk, a Frisshirek.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Könnygázt is be kellett vetnie a francia rendőrségnek, hogy megfékezze a párizsi Champs-Élysées-n az elődöntőbe jutását ünneplő marokkói és francia szurkolókat, írja a Reuters. A hírügynökség szerint Marokkó továbbjutása után ezrek lepték a francia főváros leghíresebb útját, majd amikor később Franciaország is csatlakozott a futball-vb elődöntőjének mezőnyéhez, a francia szurkolók is csatlakoztak hozzájuk - vette át a hírügynökség hírét a telex.hu.

A féktelen öröm vandalizmust is hozott magával, a szurkolók egy része elkezdte betörni a boltok kirakatát, illetve a rendőrökre támadt, pár helyen pedig a Champs-Élysées közelében tüzeket is gyújtottak. 

"Ha nem álmodozol, nem jutsz el sehova, és az álmok nem kerülnek semmibe. Az európai csapatok hozzászoktak ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnokságot. Most oda kell jutnunk, és túl kell lépnünk önmagunkon."

- nyilatkozta a BBC-nek a Marokkó focistája.

Világsztárok sora gratulált a marokkóiaknak:

Fotó: 2022. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON