A szombat esti meccsen Anglia, a legutóbbi Európa-bajnokság ezüstérmese, és a korábbi világbajnok Franciaország találkozott.

Mindkét kezdőcsapatban ugyanazok a játékosok szerepeltek mint a nyolcaddöntőben.

Picford - Walker, Shaw, Rice, Stone - Maguire, Henderson - Kane, Saka, Foden, Bellingham 

Lloris - Hernández,Upamecano,Varane, Koundé - Raboit, Tchouaméni, Griezmann - Mbappé, Giroud, Dembélé

A franciáké az első kaput eltaláló lövés:  a jobbról középre ívelt labdát Giroud fejelte kapura, ami középre érkezett, így Pickford könnyen megfogta.

Mbappé Dembéléhez passzolt, aki visszajátszott Griezmann-hoz, ő tovább adta Tchouaménihez, aki egy védő mellett kissé váratlanul ellőtte az alsó sarokba. Ezzel a 17. percben vezet Franciaország.

0 -1

Anglia 20 méterre a kaputól végezhetett el egy szabadrúgást, amit Shaw középre, Lloris ölébe rúgott.

Egy percen belül jött a másik angol helyzet, amikor Saka játszotta be a tizenhatoson belülre a labdát Kane-nek, aki lőtt, de a francia kapus jó ütemben jött, és védte.

A 32. percben úgy tűnt, hogy Upamecano buktatta Kanet, de a VAR visszanézte, és nem adtak tizenegyest.

Az első félidő vége felé Mbappé lőhetett, de tizenegy méterről jóval a kapu fölé bombázott.

A négy perces hosszabbításba egy angol szöglet következett, de a franciák szépen levédekezték. Az első félidő egygólos francia előnnyel zárult.

A másik félidő csere nélkül folytatódott. Az angoloké az első helyzet már a 48. percben, amikor Bellinghem küldte kapura a labdát, de Lloris most is védeni tudott.

Sakát a tizenhatoson belül Tchouaméni felrúgta. A bíró tizenegyest ítélt az angoloknak, amit Kane végzett el. A kapu jobb oldalába bombázott, Lloris a másik oldalra vetődött. 

1-1

A következő percben Rabiot egy lapos lövéssel próbálkozott, amit Pickford bravúrral védett.

Saka középen szintén egy laposat lőtt, de Lloris is résen volt. 

Egy szabadrúgás után Maguirenek volt egy szép helyzete, de a labda a kapufa külső oldalát súrolva mellé ment el.

Dembélé egy beívelt labdát fejelt vissza középre, Giroud lőhetett, amit Pickford újabb bravúrral védett. A védés után szöglettel jöhettek a franciák, ezt még kifejelték az angol védők, de aztán Griezmann tökéletesen ívelt középre, amit Giroud pedig a kapuba fejelt. 

1-2

Mountot buktatta feleslegesen Hernandez, a VAR ellenőrzés után megadták a büntetőt. Kane vállalta, aki magabiztosnak tűnt, ám a nagy erővel a léc alá célzott lövés jóval a kapu fölé ment.

Nyolc perces hosszabbítás utolsó percében Coman borította fel Maguire-t, az angolok szabadrúgást kaptak, amit Rashford végzett el, de néhány centivel a kapu fölé ment.

A címvédő Franciaország jutott be utolsóként a négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, a szerdai elődöntőben Marokkóval találkoznak.

fotó: al-Hor, 2022. december 10.
A francia Olivier Giroud (j) csapattársaival ünnepel, miután gólt fejelt a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én.
MTI/EPA/Tolga Bozoglu