A 444 beszámolója szerint

eredetileg ifjúsági sportszálláshelyre kérték Felcsúton a taopénzeket.

A lap felidézte, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány – amelynek alapítója Orbán Viktor, kuratóriumi elnöke pedig Mészáros Lőrinc – az első beadott tervében azt írta, hogy

a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését.

A 444 cikkében kiemelte, hogy a taopénzeket elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, nem véletlen, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez beadott tervekben még azt írták, hogy

ifjúsági sportszálláshelyet építettünk akadémiai edzőtáborozáshoz.

A költségek időközben meg is emelkedtek, a kezdő másfél milliárd helyett a G7 2020 végén már 11 milliárdos támogatást számolt.

Egyébként amikor éppen nincsenek edzőtáborozó vagy meccsre készülő gyerekek, akkor bárki bérelhet szobát. Erre a hétvégére például 60 ezer forint ennek az ára.

MSZP: meglopta a fiatalokat a Fidesz

Az üggyel kapcsolatban időközben közleményt adott ki az Magyar Szocialista Párt, amely szerint a Fidesz meglopta a fiatalokat azzal, hogy ifjúsági szállás helyett gyerekmentes luxushotel épült a taopénzből Felcsúton.

Már a gyerekektől is lop a Fidesz: sajtóhírek szerint gyerekmentes luxushotel épült egy ifjúsági sportszálló helyett abból a 11 milliárd forintnyi állami támogatásból, amit kivitelezőként Mészáros Lőrinc érdekeltsége zsebelt be. Orbánék már a látszatra sem adnak, a TAO-pénzekből nyíltan épül a privát fideszes luxus

– írta az ellenzéki párt.

Az MSZP szerint ezt a pénzt az országra kellene fordítani, ezért

kezdeményezték, hogy a társasági adó alanyai ne csupán látványcsapatsportra, hanem köznevelési, felsőoktatási és egészségügyi intézmények részére is nyújthassanak támogatást.

A Fidesz azonban erre nemet mondott.

A magyar adórendszer nem szolgálhatja a Fidesz privát luxusigényeit! Ma, amikor még az is kétséges, hogy sikerül-e kifűteni az óvodákat és iskolákat, hogy lesz-e elég tanár, orvos és ápoló, minden elérhető forrást, így a taotámogatásokat is a köz javára kell felhasználni!

– zárta közleményét a szocialista párt.

Fotó: Facebook/Hotel Pancho