2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Emberkereskedelem miatt őrizetbe vették egy nyíregyházi család négy tagját -videóval

frisshirek.hu, 2022. december 09. - 19:20
Emberkereskedelem miatt őrizetbe vették egy nyíregyházi család négy tagját -videóval
A szabolcsi nyomozók a TEK segítségével elfogták a nyíregyházi család tagjait, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúciós tevékenységre, hogy az abból származó jövedelmükből a saját megélhetésüket finanszírozzák.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nyíregyházi és a megyei nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomoztak, mivel felmerült, hogy az elkövetőknek fegyvere lehet, így a TEK munkatársai is csatlakoztak az akcióhoz.

A rendőrök december 7-én egyidőben, két helyszínen fogták el az ügyben érintett R család tagjait, R. L. 26 éves nagykállói lakost, valamint R. G. 28 éves, R. B. 22 éves, és R. G-né 43 éves nyíregyházi lakosokat.

Az egymással rokoni kapcsolatban álló négy gyanúsított 2018 évtől szerveztek be kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére.

A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták prostituáltként. Az R család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt lakásokba, ahol a szexuális tevékenységet végezték. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől pedig teljes egészében elvették, és abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték.

A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetések útján, amelyek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól autókat, ékszereket, amelyeket a bűnös tevékenységből származó vagyonból vásároltak.  

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására - közölte a rendőrség. 

fotó: police.hu