Ahogy arról a Frisshirek.hu-n beszámoltunk, tegnap 3,5 év szabadságvesztésre ítélték Galambos Lajost másodfokon. Az ügyészség azzal vádolta az évekkel ezelőtt indult perben, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, valamint megvesztegette az ellenőröket.

A jogerős ítéletet követően a Blikk megkereste a népszerű zenész ügyvédjét, dr. Fröhlich Krisztiánt, aki elmondta azt is, miért hiányzott a tárgyalásról védence:

Lelkileg megviseli ez a fajta sajtóérdeklődés, de az utóbbi napokban jól volt. Nyugodtan és bizakodva várta az eredményt. Úgy gondoltuk, a másodfokú tárgyaláson fel fogják menteni Galambos urat a vádak alól, de – sajnos – nem így történt.

Az ügyvéd beszámolt arról az sms-váltásról is, amelyben közölte Galambos Lajossal a lesújtó ítéletet. A Lagzi Lajcsiként is ismert előadóművész így reagált a rossz hírre:

Ez komoly?? Ezt nem hiszem el!

A Blikk elérte Galambos Lajost is, aki elárulta, hogy még mindig hisz a teljes felmentésében:

A másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – „miként tud áramot, gázt és vizet lopni”.

A lappal megosztotta azt is, miként érez most:

Voltam én már ennél nagyobb bajban is... [...] Ettől függetlenül nemcsak én, hanem az ügyet jól ismerők közül mindenki biztos volt a felmentésemben, így nagyon meglepett bennünket, hogy egyedül az én ítéletemet súlyosították. Nem készülők arra, hogy börtönbe vonuljak, amint megkapjuk az írásbeli indoklást, rendkívüli beadványokkal élünk. Ma van a kislányom születésnapja, ezt a szép napot még ez az ítélet sem tudja elrontani

- folytatta tovább a trombitaművész a beszámolóját a lapnak, akinek hivatalosan egy évet és két hónapra kell börtönbe vonulnia, mert 125 napot már előzetesben töltött, ahogy azt a Frisshirek.hu-n már kifejtettük.

A kiemelt kép forrása: Galambos Lajos Facebook-oldala