2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Megnyitott a makói Meki

Bottyán Róbert, 2022. december 07. - 18:56
Megnyitott a makói Meki
Szerda délután megnyitott az ország legújabb McDonald’s étterme Makón. Nagyjából 70 főnek adnak munkát és az a céljuk, hogy minél több helyi és térségi lakost foglalkoztassanak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A makói Meki annyiból eltérő, különlegesebb az ország többi gyorsétterméhez képest, hogy a pihenőparkhoz kifejezetten megjelenítették a makoveczi építészeti motívumokat és makói hagymás elemeket, ugyanis Makovecz Imre (1935-2011) Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építésznek tíznél is több épülete található Makón.

Az érintőképernyős automaták, kávézó és autós kiszolgálás, sok kiülős rész, csúszda a gyermekeknek. A menüben van olyan hamburger is, amiben makói térségi hagyma van.

Scheer Sándor, a McDonald’s hazai Developmental Licensee Partnere, tulajdonos arról beszélt, a kovid alatt elindult a Progress 33 elnevezésű programuk, ez pedig már a huszadik ilyen étterem. Ennek lényege, hogy a ,,jövő éttermi élményét" hozza el az új autósegység hálózatuk.

Farkas Éva Erzsébet polgármester azt emelte ki, a 2015-ös gazdasági programukban kiemelten szerepelt a turizmus, amihez vonzóvá kell tenni a várost. Beszélt arról is, azóta a munkanélküliség 10 százalékról 2,65-re csökkent. Kifejezte köszönetét is az étterem megnyitásáért.

A megnyitón részt vett Csepreghy Nándor miniszterhelyettes is, aki ismertette, 2019 óta a McDonald’s 28 milliárd forintot költött el a magyar építésgazdaság szereplőinél. Úgy értékelte, Makón fejlődik az infrastruktúra, újjászületik a belváros, épült könyvtár, fürdő, és szálloda is nyílik. Hódmezővásárhelyről is irigykednek, és onnan is ide járnak majd át. Makó nem hátra megy, hanem előre, nem visszafejlődik, nem vegetál, hanem gyarapszik.

Az étterem 3 millió forintot adományozott a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül a makói óvodának.

Fotó: a szerző felvétele