Hét éve húzódik Lajcsi büntetőpere, melyben első fokon felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve 11 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Az ügyészség akkor súlyosbításért fellebbezett. 15 milliós pénzbüntetést kértek a zenészre és indítványozták, hogy jelentősen növeljék meg a kiszabott szabadságvesztés idejét 7 évre - kezdte beszámolóját a Bors.

A bulvárlapnak sikerült az ítélethirdetést megelőző napon elérnie Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsit, akiről az a benyomásuk támadt, hogy a körülményekhez képest igazán jó hangulatban volt. Igaz, érződött rajta a feszültség. Az érdeklődésre ugyanakkor határozottan és röviden kijelentette, hogy már nincs mondanivalója:

Teljesen nyugodtan várom az ítéletet 

– válaszolta meg a lap érdeklődésére feltett kérdéseket.. Az ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián azonban bőbeszédűbb volt azzal kapcsolatban, hogy mire lehet számítani a mai napon.

Valóban megvan az esélye és a lehetősége is annak, hogy szerdán ügydöntő határozat szülessen. Ugyanakkor kitűztek egy tárgyalást péntekre is, hiszen az ítélethozatal előtt minden vádlottat megillet az utolsó szó joga és mivel az ügynek kilenc vádlottja van megtörténhet, hogy nem érünk a végére, ha mindenki felszólal. Azt, hogy Galambos Lajos él-e ezzel, jelen pillanatban még nem tudom megmondani, ez rajta áll – mondta a trombitaművész védője lapunknak.

Az ügyvéd elárulta azt is, hogy mire számítanak az ítéletet illetően:

A védelem bízik abban, hogy szerdán ítélet születik és abban is, hogy a másodfokon elhangzott jogi érvelések célt értek, és ezek fényében hoz majd ítéletet a bíróság. Hogy másképp fogalmazzak, szerdán jó eséllyel eldől, hogy ügyfelem számára szaloncukrot, vagy virgácsot rejt–e a mikuláscsomag… 

- zárta reménybeli előrejelzését Fröhlich. Három lehetőség vár ma Galambos Lajosra, amelyből csak egy következhet be: a másodfokú bíróság helyben hagyja az elsőfokú ítéletet, az ügyészségnek adnak igazat, vagy esetleg teljesen felmentik.

Nem szabad arról elfeledkezni, hogy a népszerű zenész már 125 napot töltött előzetesben, ennyivel bármi történjék is, rövidülni fog a büntetése. Sőt, ha jó magaviseletet tanúsít majd a rács mögött, akár harmadolódhat is - tehát egyharmadával csökkenhet - az ott töltendő idő.

A kiemelt kép forrása: Galambos Lajos Facebook-oldala