2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Rétvári: a magyar rendőrök egyszerre szavatolják a biztonságot és a szakszerű fellépést - Kitüntették a rendőröket, akikre embercsempészek lőttek az autópályán

frisshirek.hu, 2022. december 01. - 18:00
Rétvári: a magyar rendőrök egyszerre szavatolják a biztonságot és a szakszerű fellépést - Kitüntették a rendőröket, akikre embercsempészek lőttek az autópályán
A magyar rendőrök egyszerre szavatolják a magyar emberek biztonságát és lépnek fel szakszerűen az illegális bevándorlással szemben - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a tárca ünnepségén, amelyen az M5-ös autópálya fővárosba bevezető szakaszán erőszakosan fellépő, a rendőrökre tüzet nyitó embercsempészek elfogásában közreműködő rendőröket jutalmazták meg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint Rétvári Bence hozzátette: hét éve mindenki láthatja milyen ostrom alatt áll a déli határ és azt is, hogy az utóbbi két évben az illegális bevándorlók sokkal intenzívebben próbálnak bejutni az országba. Emlékeztetett: már 2021-ben is megduplázódott az illegális bevándorlással kapcsolatos esetek száma 2020-hoz képest, a novemberi adatokból pedig az látszik, hogy 2022-ben is megkétszereződött ez a szám az előző évhez képest.

Az, hogy a magyar emberek nemzetközi felmérések szerint is biztonságban élnek, a magyar rendőrök munkájának eredménye

- jelentette ki az államtitkár. Filmekben lehetett eddig csak látni olyan kritikus helyzetet, mint amelyet a konkrét esetben a rendőrség kamerája rögzített, és amelyet bárki megnézhetett, mert a rendőrség közösségi oldalára is feltöltötték. Az embercsempészek azt az utasítást kapták, hogy ha szükséges, használjanak fegyvert a rendőrökkel szemben - ismertette Rétvári, majd kiemelte, hogy az utakon, amelyeken üldözték a bevándorlókkal teli kisteherautót, civilek is közlekedtek, az esetből rengeteg tragédia következhetett volna, de mindet sikerült elkerülni, mert a rendőrök jó döntést hoztak, és egyetlen áldozata sem lett a hajszának.

Nap mint nap halljuk, hogy a déli határ szerb oldalán fegyverek ropognak, de arra korábban nem volt példa, hogy Magyarországon rálőttek volna rendőrökre az embercsempészek

- emelte ki a politikus beszédében. Kifogástalannak és példamutatónak nevezte a rendőrök munkáját, akik szerinte higgadtan cselekedtek. Az ünnepségen 18 rendőr részesült jutalomban.

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, november 14-én reggel a rendőrök ellenőrizni szerettek volna egy, a főváros felé haladó magyar rendszámú kisteherautót az M5-ös autópályán, de a jármű nem állt meg, és a kocsiból gáz-riasztó fegyverrel több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, amely végül Budapest határában megállt és a közeli lövöldözők az erdőbe rohantak, végül a Terrorelhárítási Központ csatlakozásával fogták el az embercsempészeket.

Később a rendőrség - ahogy azt Rétvári Bence is kiemelte - közzétette az üldözéskor készült videót, és interjút készített az üldözésben résztvevő rendőrökkel is. Csodával határos módon, a lövöldözésben senki sem sérült meg.

A kiemelt kép forrása: MTI / Kovács Attila