A megyei hivatal vezetőjét gondolkodóba ejtette, végre, egy év forgalmazás után, hogy aggodalomra adhat okot a termék, hiszen ahogy fogalmaz, „gyurmaszerűen formázható”, így például egy felügyelet nélkül hagyott gyermek könnyedén elfogyaszthatja. A hatályos jogszabályaik szerint mégsem vonható ki a forgalomból, hiszen a csomagolás egyértelműen megfogalmazza: nem alkalmas emberi fogyasztásra - írja a transtelex.hu.

„Azt értem, hogy ez valami szuvenír. De például lejárati idő is megvan adva, amit nem egészen értek, hiszen nem élelmiszerről van szó. Ugyanakkor a fordítás sem teljes. A csomagolásra az van írva, hogy ez egy székely termék, Székelyföldön gyártják. Úgy magyarázták nekem, hogy ezt kézbe lehet venni és úgy formázni, mint a gyurmát. Tehát valamilyen módon »játszani« is lehet vele, de nem tudom, mennyire van rendben, ha egy gyerek beveszi a szájába”

– tette fel a kérdést Diaconu. (Hogy ezek a gondolatok miért jutottak eszébe a vezetőnek egy medveszarral kapcsolatban, arra nincs magyarázat.)

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök, és a magyarországi Rádió 1 három műsorvezetője, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri, valamint a Transtelex szerkesztőségének még 2021-ben küldött postán a Csíki Sör egy medvetrutyi konzervet ajándékba, „bátran tesztelhető”  megjegyzéssel.  A teszt eredménye itt látható.