2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Osztják az utalványokat Makón

Bottyán Róbert, 2022. november 30. - 13:02
Osztják az utalványokat Makón
Az intézményekbe járók a héten megkapják a 10 ezer forintos utalványt; házhoz viszik a 65 év felettieknek; az a gyermekes család, aki nem tudta intézményben átvenni, az jövő héttől juthat hozzá az InfoPontban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról a frisshirek.hu beszámolt, az önkormányzat támogatási csomagot indított. Ebből ami jelenleg elindult, az az, hogy a Makón lakó, vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek (újszülöttől 18 éves korig) 10 ezer forintos, Makón lakó, vagy tartózkodási hellyel rendelkező 65 év feletti idős 15 ezer forintos vásárlási utalványt kap.

A múlt héten átadták az oktatási-nevelési intézményeknek a fiatalok családjának járó utalványokat, ezeket hétfőn kezdték el osztani és péntekig adják oda. Azok a szülők, vagy törvényes képviselők, akik a makói intézményekben nem tudták átvenni a támogatást, azok december 7-től kezdve tehetik ezt meg december 21-ig a Hagymatikum Gyógyfürdőben található InfoPont Iroda nyitvatartási idejében. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik a kisgyermekükkel otthon vannak, vagy egyéb okok miatt nem tudták átvenni.

Az önkormányzati képviselők pedig már múlt hét végén elkezdték kihordani házhoz az utalványokat.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere Facebook oldala