2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

A magyarok megfúrták, hogy Ukrajna is részt vehessen a NATO-csúcson

frisshirek.hu, 2022. november 29. - 13:04
A magyarok megfúrták, hogy Ukrajna is részt vehessen a NATO-csúcson
Nem csak a NATO tagállamok külügyminiszterei vesznek részt a bukaresti szövetségi találkozón, mert hivatalos arra a csatlakozásra meghívott Finnország és Svédország képviselője is. Meghívták volna az egyeztetésre Ukrajna külügyminiszterét is, a magyar kormány azonban ezt nem hagyta jóvá, ezért külön vacsorán tud csak leülni a 30 NATO-tagállam képviselője Dmitro Kuleba külügyminiszterrel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshirek.hu-n is beszámoltunk, ma és holnap Bukaresten tanácskoznak a NATO-tagországok külügyminiszterei az Ukrajnának nyújtandó további támogatás módozatairól. Jens Stoltenberg, a szövetség vezetője szerint a NATO saját biztonsága érdekében nem engedheti meg Vlagyimir Putyin orosz elnöknek azt, hogy győzzön, mert az más vezetőket is arra sarkall majd, hogy erőszakkal próbálják elérni céljaikat.

Nemcsak NATO-tagállamok képviseltetik magukat az eseményen, hanem a csatlakozásra meghívott Finnország és Svédország is.

Csak egy külön munkavacsorán vesz viszont majd részt az ukrán külügyminiszter a tanácskozásokon, míg az utolsó megbeszélésre érkeznek majd Moldova, Georgia és Bosznia-Hercegovina képviselői is.

A Financial Times azonban úgy értesült, hogy az ukrán fél azért nem vehet részt a program rendes napirendi egyeztetésein, és kell egy külön vacsorán leülniük Dmitro Kuleba-val a NATO-tagállamok külügyminisztereinek, mert ahhoz a magyar kormány nem járult hozzá - írta meg brit lap információját a 444.

Budapest ugyanis nem akarta, hogy Ukrajna a formális ülésen is jelen lehessen - írta meg a portál.

A kiemelt kép forrása: MTI / EPA / Robert Ghement