2023.12.03., vasárnap - Ferenc, Olívia
Budapest: -5o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Horvátország kiütötte Kanadát

frisshirek.hu | 2022. november 27. - 19:02
Horvátország kiütötte Kanadát
Kanada a 67 másodpercbe megszerezte az első találatát, ami az idei vb eddigi leggyorsabb gólja, de Horvátország fordított, és 4-1-re győzött az F csoport második fordulójában.

Alaposan meglepte a horvátokat Kanada, mivel megszerezte története első vb-gólját 68 másodpercben. A Belgium elleni nyitómeccsen 11-est rontó Davies az ötösről fejelte a kapuba Buchanan jobbról érkező beadását.  0-1

A horvát csapat a félidő közepéig nem találta magát, a kanadaiak viszont szervezetten védekeztek és néhány veszélyesen kontrát is bemutattak. A 23. percben azonban megvillant a korábbi vb-ezüstérmes, Livaja lövését védte a kapus, majd kis híján gólpasszt adott Kramaricnak, de lesről talált a hálóba.

Livaja a 36. percben próbálkozott újra, de a kanadai hálóőr lábbal védte a 7 méterről leadott lövést. Perisic remek köténypasszal adta tovább a labdát, amit Kramaric ballal, éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot.  1-1

A visszajátszás alapján kiderült, centiken múlt, hogy Kramaric nem volt lesen.

A 44. percben a Juranovic passza után Livaja nagyon pontos lövést küldött a jobb alsóba. Horvátország fordított.  2-1

A csereként beálló Osorio egyből főszereplő lehetett volna, de látványos lövése elzúgott a jobb felső mellett. Modric tökéletes előkészítése után Kramaric tíz méterről, szemből lőhetett, okosan le akarta passzolni a jobb alsóba, de Borjan hatalmas bravúrral leért a lövésre.

A másik kapunál David lövése pont befért volna a léc alá, Livakovic a léc alól szedte ki a labdát

Innentől kezdve a horvátok átvették a meccs irányítását. Jöttek a helyzetek, azonban végül "csak" egyből lett gól. A 72. percben Perisic beívelése tökéletes volt Kramaricnak, aki a levételnél bemutatott lövőcsellel becsapta az emberét, majd ballal a jobb alsóba tekerte a labdát.  3-1

Kovacic lőhetett volna, de inkább továbbtette Brozovicnak, az ő lövését viszont Borjan lábbal hárítani tudta. Miller és Modric kakaskodott, az uruguayi játékvezető mindekttőjüknek adott egy-egy sárgalapot. A csereként beállt Orsic lövése nem okozott gondot Borjannak. Még mindig a horvátok előtt nyíltak lehetőségek, Kanada kifulladt.
Ha Hoilett két lövéséből az egyik beakad, az egyik a blokkban halt el, a másik mellé szállt.
Ketten vitték a labdát a kanadai kapusra, Orsic nagyon önzetlen volt, Majer pedig nagy erővel a léc alá lőtt.

A hatperces hosszabbításban aztán jött egy hatalmas védelmi hiba, két horvát játékos pedig sakk-matt helyzetben vezethette a kapura a labdát, Orsic önzetlen passzából Majer nagy erővel lőtt a léc alá.    

A végeredmény: 4-1

Az F csoportban Horvátország 4 pontjával a továbbjutás küszöbén, Kanada viszont két vereségével búcsúzott a torna további küzdelmeitől.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 27.
A horvát Lovro Majer (j) gólt szerez a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Horvátország-Kanada mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 27-én. MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz