2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Budapest: -8o - -8o
Az ország 19 megyéjében

Zelenszkij kemény kritikával illette a kijevi polgármestert

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 07:48
Zelenszkij kemény kritikával illette a kijevi polgármestert
Gyenge munkát végzett Vitalij Klicsko kijevi polgármester a vészhelyzeti óvóhelyek felállítása során – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Ukrajnában több ezer úgynevezett „legyőzhetetlenségi központot” állítottak fel, melyeket azok kereshetnek fel, akiknek az otthonában szünetel az áramellátás, illetve a fűtés.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A „legyőzhetetlenségi központokban” az emberek melegedhetnek, biztosított számukra az áram- és vízellátás, továbbá a vezetékes és a mobil internetszolgáltatás is a nap 24 órájában. Mostanáig négyezer ilyen központot hoztak létre Ukrajna-szerte, miközben továbbiak felállítását tervezik. Erről itt írtunk korábban: 

Zelenszkij esti, a nemzethez intézett üzenetében ugyanakkor arra utalt, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester és munkatársai nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy segítsenek a rászorulókon.

Sajnálatos módon a helyhatóságok nem minden nagyvárosban végezték jól a munkájukat. Különösen sok panasz érkezett Kijevből. Több munkára van szükség – hívta fel a városvezetés figyelmét az ukrán államfő. Zelenszkij szerint a szolgáltatások színvonala nem megfelelő Kijevben - a France24.com híradása szerint.

Fotó: Klitschko | Facebook