2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -1o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Szenegál megszerezte az első győzelmét

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 15:31
Szenegál megszerezte az első győzelmét
Szenegál megszerezte az első győzelmét az A-csoportban, Katar a csoport utolsó helyén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Katar és Szenegál számára is létfontosságú volt ez a meccs, mivel mindketten vereséggel kezdték a labdarúgó-világbajnokságot.

A mérkőzést a szenegáli csapat kezdte jobban, már az 5. percben helyzetet alakított ki Ismaila Sarr, aki hét méterről célzott, de egy katari védőt ért és így a kapu mellé ment.

A folytatásban is az afrikai csapat volt a veszélyesebb, a 41. percben Huhi óriásit hibázott a 16-oson belül, amit Dia kihasznált, 10 méterről a jobb alsóba lőtt. 0-1

A katariaknak mindössze egy 11-es gyanús eset jutott, de a játékvezető a 34. percben történt Afif esésénél nem talált szabálytalanságot.

A második félidőből alig telt el néhány perc, amikor Szenegál megszerezte második gólt. Jakobs jobb oldali szögletét követően Diédhiou az ötösről, két védőt megelőzve, és a kilépő kapus felett átfejelve lőtt a hálóba. 0-2

A katari csapatnál Abdelkarim jelentett némi veszélyt a kapura, Szenegál tovább növelhette a gólkülönbséget, de az afrikaiak visszavettek a játékból. Ez pedig megbosszulta magát, mert jöttek a katari helyzetek.

A 67. percben Mendy, a Chelsea kapusa bravúros védése után tíz perccel Ismail Mohammad második próbálkozása ezúttal sikerrel járt. Az ő beadását váltotta gólra a csereként beállt Muntari.  Az ő fejese lett Katar történtének első vb-találata. 

A katari játékosok előtt felcsillant a remény, de hat perc után egy újabb szenegáli gól született. A 83. percben egy gyors kontrából Bamba Dieng beállította a 3-1-s végeredményt.

Szenegál megszerezte az afrikai kontinens első győzelmét, és a továbbjutási esélyét. Katar elszenvedte második vereségét, nincs könnyű helyzetben, mert a következő ellenfele kedden Hollandia lesz.

fotó:  Doha, 2022. november 25.
A szenegáli Bamba Dieng (b2) berúgja csapata harmadik gólját a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Katar-Szenegál mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. november 25-én.
MTI/AP/Haszan Ammar